Generalni direktor za koordinaciju programa pomoći Evropske unije u Ministarstvu vanjskih poslova i evroskih integracija Ivana Petričević kazala je da finansijska podrška koju dobijamo od EU predstavlja ključni faktor za bolje i kvalitetnije sprovođenje reformi. Ona je na prezentaciji projekta ,,Hajde da razgovaramo o EU'', koja je danas održana u Bijelom Polju u organizaciji Fondacije za razvoj sjevera Crne Gore - FORS Montenegro, naglasila i značaj učešća građana u ovom procesu.

Na prezentaciji su govorili savjetnik predsjednika Opštine Bijelo Polje Milorad Rmandić, šef sektora za politiku,evropske integracije i privredu u Delegaciji Evropske unije Alberto Kamarata i generalni direktor za koordinaciju programa pomoći EU U Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija Ivana Petričević, dok je moderator bio Veselin Šturanović.

- Kroz ovaj projekat se preko 2.500 građana upoznalo sa različitim politikama EU, kazao je šef Sektora za politiku,evropske inegracije i privredu u Delegaciji Evropske unije Alberto Kamarata

U sklopu završnih aktivnosti, uručene su nagrade najboljima na likovnom takmičenju ,,EU i mi''. Prvo mjesto osvojila je Sladjana Gutović , učenica Obrazovnog centra iz Plužina, drugo mjesto pripalo je Milici Bulatović učenici OŠ ,, Dušan Korać'' iz Bijelog Polja, a treće mjesto je osvojila Dragana Zeković , učenica Obrazovnog centra Šavnik. Pobjednicima takmičenja dodijeljeni su lap-top računar, digitalni fotoaparat i štamapač.

Projekat je finansiran od strane EU, a ima za cilj da poboljša znanje i razumijevanje građana sjevera Crne Gore o Evropskoj uniji.