Na današnjoj, devetoj sjednici, lokalnog parlamenta usvojen je prijedlog Odluke o kreditnom zaduženju Opštine Bijelo Polje, kao i Prijedlog Odluke o dopuni Odluke o prenosu prava raspolaganja sredstvima Egalizacionog fonda i ustupljenih sredstava.

Predsjednik Skupštine Opštine Bijelo Polje Džemal Ljušković ističe da je osim ovih odluka usvojeno još niz značajnih odluka, među kojima su Prijedlog Odluke o Završnom računu budžeta Opštine Bijelo Polje za 2014. godinu, Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku Odbora direktora DOO Komunalno “Lim” Bijelo Polje o kreditnom zaduženju, Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku Odbora direktora DOO Vodovod “Bistrica” Bijelo Polje o kreditnom zaduženju radi realizacije projekta sanitarne zaštite vodosnabdijevanja.

- Takođe, usvojen jeIzvještaj Odbora za međuopštinsku i međunarodnu saradnju o posjeti građanima opštine Bijelo Polje u prihvatnom centru Braunšvaj – Njemačka, Prijedlog Odluke o donošenju Detaljnog urbanističkog plana Kisjele Vode i Prijedlog Odluke o donošenju Detaljnog urbanističkog plana Kruševo. Osim ovih tačaka, usvojili smo, na prijedlog resornih sekretarijata, Odluku o potvrđivanju ugovora o ustupanju potraživanja uz cesiju sa Ministarstvom finansija i ugovora o cesiji i Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o sufinansiranju stambeno poslovnih objekata u Nikoljcu, saopštio je Ljušković.

Nastavak sjednice je odgođen za ponedjeljak, zbog sahrane stradalom policajcu Irfanu Kujoviću.