Bjelopoljske kompanije “Put Gross” i “Merkator” dobili su priznanja “Stvaratelji za stoljeća” od Nezavisnog međunarodnog komiteta za dodjelu nagrada i priznanja „Stvaratelji za stoljeća“, koji se dodjeljuju najzaslužnim za razvoj preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi.

Za ovo prestižno priznanje konkurisalo je blizu 200 kandidata iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Njemačke, Slovenije i Srbije.

Bjelopoljskim kompanijama nagrade su uručene u Dubrovniku.


Odluku o ovoj značajnoj nagradi donio je nezavisni Međunarodni komitet istaknutih stručnjaka za ekonomiju, marketing, menadžment, finansije i preduzetništvo, u sastavu prof. dr Sinša Zarić, predsjednik Komiteta iz Srbije, prof. dr Franz Schausberger, počasni član Komiteta iz Austrije, dr Bernhard Prestel, počasni član Komiteta iz Njemačke/Švajcarske, prof. dr Reinhard Priebe, počasni član Komiteta iz Njemačke, prof. dr Biljana Sekulovska – Gaber, zamjenica predsjednika Komiteta iz Makedonije, prof. dr sc. Velimir Srića, zamjenik predsjednika Komiteta iz Hrvatske, prof. dr Jugoslav Jovičić, zamjenik predsjednika Komiteta iz BiH, prof. dr Nenad Brkić, član Komiteta iz BiH, mr sci. Franc Pangerl, član Komiteta iz Slovenije, mag. oec. Vesna Cvitanović, član Komiteta iz Hrvatske, prof. dr Aleksandar Andrejević, član Komiteta iz Srbije, prof. dr sc. Slavica Singer, član Komiteta iz Hrvatske, prof. dr Bahrija Umihanić, član Komiteta iz BiH, dr Sanja Popović-Pantić, član Komiteta iz Srbije i doc. dr sc. Vatroslav Škare, član Komiteta iz Hrvatske.