Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković u okviru dvodnevne posjete Bijelom Polju razgovaro je danas sa predsjednikom Opštine Aleksandrom Žurićem i njegovim saradnicima o razvojnim projektima od značaja za Bijelo Polje. Takođe, premijer je iskoristio priliku i da se sastane sa predstavnicima studenata šest fakultetskih jedinica u Bijelom Polju.

- Ova posjeta je dio planskih akitvnosti Vlade Crne Gore, sa ciljem da na sjeveru, a ove nedjelje u Bijelom Polju, razgovaramo o svim problemima koji postoje na putu brže i kvalitetnije valorizacije resursa koje imamo, kako bi se i u Bijelom Polju i na sjeveru živjelo bolje, kazao je premijer Marković.

Inače, ovo nije uobičajena radna posjeta premijera, već su njegovom današnjem dolasku prethodile posjete potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja, ministarke ekonomije i ministra i održivog razvoja i turizma. Premijer Marković je danas sa predsjednikom Opštine Bijelo Polje Aleksandrom Žurićem i njegovim saradnicima analizirao rezultate posjete predstavnika Vlade, gdje je postignut dogovor šta treba raditi u Bijelom Polju.

- U Bijelom Polju su ozbiljni potencijali, ne samo u turizmu, već i u poljoprivredi, ali i u daljem razvoju infrastrukture i u drugim oblastima, kao što je energetika. Crnogorska Vlada je kroz kapitalni budžet obezbijedila značajana stredstva za Bijelo Polje, ali i čitav sjever, kazao je Marković.