Proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić posjetio je danas u Bijelom Polju Ok Jedinstvo i sa najmlađim čalanovima ovog kluba odradio trening.

Grbić je kazao je njegova misija da mališanima prenese ljubav prema odbojci, a danas je iskoristio priliku i da ih informiše o svom kampu, koji će se u julu održati na Zlatiboru.

-Od završetka karijere, moje opredeljenje je da radim sa djecom, odnosno da pomognem odbojci da se razvije na pravi način. Kamp na Zlatiboru je prva prilika da radim sa djecom onako kako ja mislim da je potrebno, a pored iskustva tokom karijere, od velikog značaja će mi za to biti i znanje stečeno na Fakultetu sporta i vizičkog vaspitanja. U okviru kampa realizovaćemo brojne aktivnosti, a najvažnija su tri segmenta: ortopedski, motorička dijagnostika i razvoj odbojke. Djeca će biti podijeljena u grupe, sa njima će raditi licencirani treneri, a i uslovi u kojima će trenirati biće odlični”, kazao je Grbić.

Sportski direktor OK Jedinstvo Bemax, Slobodan Šebek, kazao je da je posjeta Grbića od velikog značaja za afirmaciju odbojke u Bijelom Polju.

-Ovo je pokazatelj da osim takmičarskog dijela, naš klub u velikoj mjeri radi i na popularizaciji odbojke i čini mi se da smo za kratko vrijeme uspjeli dosta toga da uradimo, jer sada imamo oko 40 polaznika škole odbojke. Mi ćemo i u narednom periodu, kroz posjete slavnih odbojkaša i drugim aktivnostima, raditi na unapređenju uslova za rad sa najmlađim kategorija, a vjerujem da ćemo ostvariti naš cilj i da će OK Jedinstvo učestvovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona”, rekao je Šebek.