Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić priredio je prijem za atletičara Jedinstva Rista Drobnjaka koji je nedavno osvojio "Trofej Beograda", pošto je na 12. međunarodnom atletskom mitingu za mlađe juniore imao najbolji rezultat prema tablici Svjetske atletske asocijacije. Drobnjak je kuglu bacio na 17,57 metara za prvo mjesto, a taj rezultat vrijedi 976 bodova na IAAF tablicama. Predsjednik Žurić čestitao je Drobnjaku veliki rezultat i poželio da nastavi da niže uspjehe i u narednom periodu.

Predsjednik Atletskog kluba Jedinstvo Abaz Kujović kazao je da je  Drobnjak zavrijedio rezultat vrijedan pažnje i poštovanja.

-Atletski klub Jedinstvo je jedan od najboljih sportskih klubova u Bijelom Polju i Crnoj Gori ostvaruje vrhunske rezultate. Samo u toku prošle godine smo osvojili preko 30 zlatnih medalja. Risto Drobnjak je nedavno na Međunarodnom mitingu u Baru oborio crnogorski rekord za mlađe juniore, kada je bacio kuglu 18,47 metara. Osim rekorda, on je ostvario rezultat kojim je obezbijedio učešće na Svjetskom prvenstvu. Pored Drobnjaka velika očekivanja imamo od troje naših takmičara Nastasije Magdelinić, Anđele Drobnjak i Edina Erovića, kazao je Kujović.

Trener Atletskog kluba Jedinstvo Osman Erović kazao je da je Risto Drobnjak ostavrio veliki rezultat.

-Bijelo Polje je grad sa vrhunskim rezultatima u atletici i taj kontinuitet se nastavlja. Predsjednik Žurić nam je obećao, da će za sve što bude neophodno za predstojeća takmičenja pružiti punu podršku. Prema statistici koju imamo u Atletskom savezu rezultat, koji je Risto Drobnjak ostvario je trnutno 6 u Evropi, a on je među 15 ili 20 najboljih bacača u svojoj kategoriji u svijetu, kazao je Erović.

Atletičar Risto Drobnjak koji je osvojio ,,Trofej Beograda”  zahvalio se predsjedniku Žuriću i svima koji su vjerovali u njega.

-Posebnu zahvalnost dugujem mom treneru, koji je od samog početka uz mene. U ovoj sezoni očekujem mnogo, jer su tu Balkansko i Svjetsko prvenstvo, a na Svjetskom prvenstu, koje će se održati u Istanbulu, očekujem maker da uđem u funale, kako bi što bolje predstavio svoj grad, kazao je Drobnjak.