Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić razgovarao je danas sa italijanskim ambasadorom u Crnoj Gori Vincenzeom Del Monacom, koji po prvi put boravi u Bijelom Polju, a povodom obilježavanja XIV Nedjelje italijanskog jezika u svijetu.

Predsjednik Žurić ističe da je ovo bilo i dobra prilika da sa italijanskim ambasadorom porazgovara o intenzivnijoj saradnji Bijelog Polja sa nekim od gradova u Italiji, što bi obogatilo tradicionalno dobre odnose Crne Gore i Italije.

- U tom pravcu, dogovorili smo na koji način da pronađemo ono što bi bilo najkompatibilnije našim interesovanjima, možda i našim problemima i adresu u Italiji koja bi bila od pomoći u rješavanju tih problema, kao i za neke buduće događaje koji bi značili i nadradnju, kazao je predsjednik Žurić.

Nedjelja italijanskog jezika u svijetu se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Italije i u okviru italijanskog predsjedavanja Evropskom Unijom. Tim povodom Ambasada Italije u Podgorici organizuje reviju italijanskog filma koja će se održati u više gradova širom Crne Gore, a večeras i sjutraveče će u bjelopoljskom Centru za kulturu biti održana projekcije italijanskih filmova, gdje će italijanski ambasador Vincenzo Del Monaco i predsjednik Žurić prisustvovati prvoj projekciji, večeras u 19.00 sati.

- Ovogodišnji izbor filmova sastoji se od komedija novije produkcije koji su već imali uspjeha u Italiji. Filmovi se prikazuju na italijanskom jeziku sa titlovima na crnogorskom jeziku, kazao je italijanski ambasador Del Monaco.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.