Mir i stabilnost su glavni razlozi zbog kojih Crna Gora treba da bude članica NATO-a, kazao je potpredsjednik Opštine Bijelo Polje Abaz Kujović, na tribini o  NATO integracijama koja je danas održana u Bijelom Polju.

-Imajući u vidu činjenicu da nema generacije koja nije učestvovala bar u jednom ratu, ista je dovoljan razlog da budemo dio NATO saveza, jer nijesmo sami u stanju da obezbijedimo trajni mir i stabilnost. Drugi razlog je što Crna Gora ulaskom u NATO zauvijek zatvara pitanje svoje države , državne teritorije i granica, definiše svoju suverenost i brani je kroz ugovor koji potpisuje sa članicama NATO-a, kazao je potpredsjednik Kujović.

Ako je Crna Gora sidro stabilnosti Balkana onda je Bijelo Polje sidro stabilnosti Crne Gore,  istakao je glavni politički savjetnik predsjednika Vlade Crne Gore Milan Roćen.

-Do kraja mandata ove Vlade postoje dva strateška cilja jedan je ekonomski, drugi je politički i mi smo tome posvećeni. Jedan cilj je dinamiziranje ekonomskog rasta i razvoja, a drugi dobijanje poziva za članstvo u NATO savezu. Tu smo da zajedno radimo na ostvarenju ovih ciljeva  za dobro svih građana Crne Gore, kazao je Roćen.

Ambasador Mađarske u Crnoj Gori  Kristijan Poša kazao je da je veoma važno što je Mađarska ambasada kontakt ambasada Crnoj Gori.

-Želimo dobre ekonomske odnose sa svojim susjedima na zapadnom Balkanu i šire i nama je veoma važno da tu bude stabilnost i mir i to je bio razlog žašto smo mi htjeli da budemo kontakt ambasada Crnoj Gori, kazao je Poša.

Na trbini su govorili i ambasadori Slovačke František Lipka i Bugarske Mladen Petrov Červenjakov.