Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žuric i gradonačelnik poljskog Grada Hrubieszów Tomasz Zajac potpisali su danas Memorandum o partnerstvu i saradnji dva grada koji se odnosi na razmjenu iskustava u oblasti lokalne samouprave, istorijskog nasljeđa, kulture, sporta, obrazovanja, turizma, preduzetništva i lokalnog razvoja.

 Predsjednik Žuric kazao je da je prilikom ranijeg susreta naših delegacija procijenjeno da grad Hrubieszów ima dodirnih tacaka sa osnovnom karakteristikama našeg grada i da se može napraviti saradnja u oblasti kulture, obrazovanja i turizma i da su to razlozi zbog kojih danas imamo potpisivanje ovog Memoranduma.

-Ovaj Memorandum ce produbiti saradnju izmedu naših država, ali i izmedu naših regija, jer je  Hrubieszów centar regije u svojoj državi, kao što je Bijelo Polje centar sjevernog regiona Crne Gore. Nadam se da ce u buducem periodu sva ova saradnja dovesti do benefita za život naših sugradana. Želimo da se ovih dana u Bijelom Polje osjecate lijepo, da se družimo i da razgovaramo o temama od znacaja za Bijelo Polje i Hrubieszów i da nastavimo još snažnije ovu saradnju, kazao je predsjednik Žuric.

Gradonačelnik Grada Hrubieszów Tomasz Zajac kazao je da mu je cast, što danas potpisuje Protokol i da se nada da ce ova sardnja biti sve jaca.

-Ima dosta zajdnickih tačaka izmedu dva grada. Saradnja može da obuhvati dva nivoa, a prvi je saradnja na nivou lokalnih samouprava, drugi je saradnja izmedu ljudi koji žive u ova dva grada. Sigurni smo da ce naša saradnja napredovati, a htjeli bi da napravimo i saradnju izmedu regija, kazao je Zajac.

Prisutne je pozdravila i ambasadorka Poljske u Crnoj Gori Irena Tatažinska. Sastanku je prisustvovala i delegacija iz Makedonije koja boravi u Bijelom Polju