Potpredsjednica Opštine Bijelo Polje Nemša Omerhodžić i sekretarka Sekretarijata za lokalnu smoupravu Saida Čikić upriličile su prijem za takmičare iz Udruženja roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju “Oaza“ koji su na međunarodnim sportskim takmičenjima u Srbiji i Bosni i Hercegovini, ostvarili zapažene rezultate u atletskoj disciplini.

Sekretarka Udruženja roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju ,,Oaza” Rasema Hekalo kazala je da iako je članovima “Oaze” to prvo učešće na manifestacijama takve vrste, uz naporan rad i trud, kao i pomoć trenera Mirsada Lukača uspjeli su da pokažu pravi sportski duh, a o njihovim mogućnostima i kvalitetima najbolje govore rezultati.

-Na Međunarodnim sportskim igrama Beograd Open 2017., koje su trajale od 22. do 24. septembra, mladi Ajlan Mušović uspio je da ostvari bronzanu medalju u trci na 60 metara metara, a medalje za učešće pripale su Izetu Koliću, Petru Obradoviću i Dinu Kasumoviću. Nakon takmičenja u Beogradu, mladi sportisti “Oaze” uzeli su učešće i na Sportskim igrama  održanim u Sarajevu, gdje su osvojili tri medalje – Ajlan Mušović bronzanu u trci na 100 m, Izet Kolić i Petar Obradović – bronzane u štafeti 4x100 u ekipi iz Crne Gore sa takmičarima iz Komandskog mosta Pogorica, kazala je Hekalo.

Potpredsjednica Opštine Bijelo Polje Nemša Omerhodžić izrazila je zahvalnost treneru koji je uložio maksimum i iz djece izvukao ono najpozitivnije, najkorisnije i najzdravije za njih.

-Treba nastaviti sa treninzima, a pomoć lokalne uprave neće izostati, kazala je Omerhodžić.

Sekretarka Sekretarijata za lokalnu samupravu Saida Čikić kazala je da je Opština u skladu sa mogućnostima pomogla Udruženju ,,Oaza” da pođu na ovo takmičenje.

Takmičari iz Udruženja ,,Oaza” izrazili su zahvalnost, što je upriličen prijem u Opštini Bijelo Polje.