Danas je postavljeno pet aparata za plaćanje parkinga u centru grada. Prvi aparat je pušten u rad u prisustvu predsjednika Opštine Bijelo Polje Aleksandra Žurića i njegovih saradnika

Direktor DOO Parking servis Ismar Ćorović kazao je da je ovo preduzeće postavljanjem ovih aparata unaprijedilo naplatu parkiranja u centru grada.

-Invisticija je vrijedna četrdeset hiljada eura koju smo obezbijedili kreditnim sredstvima kod Hipotekarne banke. Danas instalirano pet najsavremenijih automata za naplatu parkinga u našem gradu. Na ovaj način poslovanja smo se oprtedijelili zato što će čitav prihod koji se naplati ostati u firmi Parking servis i neće se dijeliti na procente kao što je slučaj kada se parking plaća preko sms poruka kada dio sredstava se troši na operatera i ljude koji održavaju softverski sistem koji je zahtjevan za sms poruke,  istakao je Ćorović i dodao da će cijene ostati na istom nivou.

Mladen  Pamić direktor firme Penta iz Pule koja je na tenderu dobila ovaj posao kazao je  da aparat podržava  dvije vrste plaćanja, kovanim i papirnim novcem.

-Korisniku je omogućeno da bira između ekstra i zone broj jedan. Specifičnost automata je to što on zahtijeva da se upiše registraska oznaka vozila za koje plaćate parkiranje. Iz tog razloga niste dužni papirić koji automat izbaci vani stavljati na auto, jer u automatu postoji poseban gsm koji sve informacije šalje na server. Za razliku od drugih aparata koje imamo u našem okruženju, ovaj automat ima mogućnost vraćanja viška uplaćenog novca, kazao je Pamić.