Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić i potpredsjednica Opštine Nemša Omerhodžić upriličili su prijem za guvernera Rotari Distrikta Srbija-Crna Gora, Branislava Ranđelovića, i predsjednika Rotari kluba Bijelo Polje, Almasa Čekića i članove kluba.

 Ranđelović koji u posjeti  Rotari klubu Bijelo Polje sa rukovodstvom i članovima kluba obišao i Gimnaziju „Miloje Dobrašinović“ i Kompaniju „Franca“.

Izuzetno sam zadovoljan svime što sam vidio u Bijelom Polju,posebno odnosom lokalne uprave prema ovdašnjem Rotari klubu, između kojih postoji dugogodišnja saradnja i veoma izraženo obostrano razumijevanje.Nadam se, da će takva saradnja i u budućnosti doprinijeti realizaciji kvalitetnih projekata na zadovoljstvo lokalne zajednice, kazao je Ranđelović.

Posjeta gimnaziji se poklopila sa godinom u kojoj se Rotari intezivno bavi  obrazovanjem i u Srbiji i u Crnoj Gori.

-Razgovarali smo o potrebama i stanju u školstvu  i pokušali da dođemo do nečega, čemu Rotari može da da najveći doprinos,kazao je Ranđelović koji je u ime rotarijanaca poklonio knjige gimanzijskoj biblioteci. On je sa Rotari klubom Bijelo Polje potom posjetio Kompaniju „Franca“.

-Veoma sam oduševljen nivom organizacije i tehnologije koji je prisutan u  kompaniji a posebno što je jedna takva firma sa evropskim renomeom nosilac privrednog razvoja sjevera Crne Gore.Na taj se način čuva i stanovništvo i populacija što je dodatna vrijednost postojanja ovakve kompanije, kazao je Ranđelović.

Almas Čekić, predsjednik Rotari kluba Bijelo Polje izrazio je zadovoljstvo zbog posjete guvernera Distrikta Bijelom Polju, podsjećajući da klub na čijem je čelu postoji već deset godina te da je za to vrijeme  zavrijedio poštovanje sredine  i nametnuo se kao jedan od nosilaca dobrih ideja, humanitarnih akcija ,širenja visokih etičkih standarda, dobre volje, mira i tolerancije kako ovdje tako i svugdje u svijetu.

-Klub okuplja osobe koje su uspješne u svojim profesijama i koje mogu dati dosta pozitivnog svojoj  i drugim sredinama. Distrikt Srbija-Crna Gora obuhvata 64 kluba sa 1200 rotarijanca,istakao je Čekić.

Čekić je zahvalan  Opštini Bijelo Polje, zbog učešća u svakom projektu koji  je Rotari klub  realizovao  prethodnih godina,ističući značaj tih partnerskih odnosa izrazivši očekivanja da će se taj pozitivni trend nastavi u narednom periodu.