Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović razgovarao je danas sa ministrom sporta Nikolom Janovićem o unaprjeđenju postojeće i izgradnji nove sportske infrastrukture, a razmatrana je mogućnost otvaranja Omladinskog centra za sjeverni region u Bijelom Polju.

Predsjednik Smolović i ministar Janović obišli su i OŠ ,, Marko Miljanov” i sa direktoricom Jasminom Kalić razgovarali o finansijskoj podršci Ministarstva sporta, projektu adaptacije sportske sale, čija je vrijednost 100.000,00 eura.

Predsjednik Smolović je kazao da je imao konstruktivan razgovor sa ministrom Janovićem i da će Ministarstvo sporta u većinskom iznosu podržati projekat rekonstrukcije sportske sale OŠ ,, Marko Miljanov“, a projekat će podržati Opština Bijelo Polje i Ministarstvo prosvjete.

-Danas smo osim o unaprjeđenju sportske infrastrukture, razgovarali i o razvoju omladinskih aktivnosti i sveukupnog sporta u Bijelom Polju. Nadam se da je ovo tek početak dugoročne i kavlitetne  saradnje, istakao je Smolović.

Ministar sporta Nikola Janović kazao je da je danas dogovorena važna investicija, a to je rekonstrukcija sportske sale OŠ ,, Marko Miljanov“ koju osim učenika koristi i veliki broj klubova sa područja Bijelog Polja.

-Ministrastvo je prošle godine krenulo u investicije kada je sportska infrastruktura u pitanju, kako bi stvorili uslove da se djeca bave sportom. Ovaj drugi investicioni ciklus počinje upravo iz Bijelog Polja, jer želimo da obezbijedimo svoj djeci, našim budućim šampionima koji stasavaju u Bijelom Polju dobre uslove za rad. Na sastanku smo razgovarali i o otvaranju Omladinskog centra za sjever Crne Gore u Bijelom Polju u skorije vrijeme, kazao je Janović.

Direktorica OŠ ,,Marko Miljanov“ Jasmina Kalić izrazila je zahvalnost Ministarstvu i Opštini, što će podržati adaptaciju sportske sale, jer to će biti značajno za učenike ove škole, ali i ovaj dio grada i samim tim ćemo moći da razvijamo nove talente.

Predsjednik Smolović i ministar Janović prisustvovali su finalnim utakmicama podgrupa u košarci i odbojci, učenika šestog i sedmog razreda OŠ “Dušan Korać” i OŠ “Pavle Žižić” iz Bijelog Polja i OŠ “Ristan Pavlović”  iz Pljevalja. Riječ je o novom sistemu tamičenja koje je iniciralo Ministarstvo sporta i u kojem učestvuje 67 prijavljenih crnogorskih osnovnih škola.