Povodom smrti mladog košarkaša Martina Šćekića, koji je preminuo u devetnaestoj godini života u ponedjeljak 5. marta, danas je u Bijelom Polju održana komemorativna sjednica.

Komemorativnu sjednicu kojoj  je prisustvovao veliki broj građana, otvorio je Petar Smolović, predsjednik Opštine Bijelo Polje i član predsjedništva Košarkaškog saveza Crne Gore, a o pokojnom Šćekiću je govorio Vladimir Lakčević, direktor košarkaškog kluba ,,Jedinstvo“.

-Martin je rođen 2. marta 2000. godine. Osnovnu školu „Risto Ratković“ završio je kao odličan učenik, a sa uspjesima je nastavio i u Gimnaziji „Miloje Dobrašinović“. Martin je počeo da trenira košarku sa svojih deset godina, prošao je status igranja u pionirima, preko kadetske, juniorske ekipe do seniorskog prvog tima. Vidjelo se da je riječ o sportisti koji će biti jedan od plejade uspješnih bjelopoljskih košarkaša. Znali smo da nije riječ o običnom košarkašu, znali smo da nije jedan u nizu koji su u statističkom broju ekipe. Predosjećali smo da ima talenta za veća djela i kao pionir a kasnije u preostalim kategorijama bio je vođa svojih ekipa, bio je predodređen da bude predvodnik generacije. Bio je aktivan član KUD-a Tekstilac, ali i mladi glumac koji je prošao čuvenu pozorišnu radionicu Nade Pavićević i Izeta Mulabegovića. Kao volonter u Gimnaziji često je sa svojim drugovima obilazio lica sa posebnim potrebama u Dnevnom centru „Tisa“i korisnike Doma starih. Ostavio je trag u sportskom Bijelom Polju, da ga se svi sjećamo i pominjemo. Svima nama je bila prava sreća što je bio dio kluba i zato veliki bol ostaje u srcima svih nas, u srcima njegove porodice što nas je ovako prerano napustio, zaključio je Lakčević.