Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović sa saradnicima upriličio je danas prijem za predstavnike ženske rukometne reprezentacije Crne Gore i Poljske, koje će se susresti večeras u 18 časova u bjelopoljskoj sportskoj dvorani ,,Nikoljac" u meču četvrtog kola kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

Predsjednik Smolović  je kazao da je izuzetna čast, što će se baš u Bijelom Polju odigrati ovako značajna utakmica između ženskih rukometnih reprezentacija Crne Gore i Poljske.

-Bijelo Polje je centar sjevera Crne Gore i to ne samo administrativni, nego i sportski centar, ali i centar državnosti na sjeveru Crne Gore. Sve ovo nam daje poseban značaj u pripremi ovakvih reprezentativnih utakmica, kao što je i ova. Čast je danas biti domaćin našim Zlatnim lavicama i mi ćemo večeras svim srcem biti uz njih. Siguran sam da ćemo noćas trijumfovati u ovoj utakmici i na još jedan način dati doprinos sportskim rezultatima koje naša ženska rukometna reprezentacija ima, istakao je Smolović.

Predsjednik Smolović se posebno zahvalio Predragu Boškoviću, potpredsjedniku (EHF) Evropske rukometne federacije koji je i inicirao da se ova utakmica odigra u Bijelom Polju.

Selektor ženske rukometne reprezentacije Crne Gore Per Johansson kazao je da su veoma srećni što su ovdje, jer su mu i rukometašice i svi iz Saveza govorili da na sjeveru vlada izuzetno dobra atmosfera.

-Ja imam iskustva i kao selektor Švedske kada smo 2008. godine igrali u Pljevljima, kada je bila odlična atmosfera i bio sam veoma srećan kada sam čuo da ćemo ovu utakmicu igrati na sjeveru Crne Gore, ovdje u Bijelom Polju. Rekli su mi da je atmosfera u Bijelom Polju još bolja. Ovo je moja prva važna utakmica kao selektora ženske rukometne reprezentacije Crne Gore i nadam se da ću usrećiti navijače večerašnjom utakmicom, kazao je Johansson.

Tim lider ženske rukometne reprezentacije Poljske Piter Ingelevič kazao je da im je velika čast što su ovdje.

-Bijelo Polje je veoma lijep grad i mi smo očarani predjelima koje smo vidjeli u Bijelom Polju i srećni smo što ćemo večeras igrati u fenomenalnoj dvorani. Očekujem da će večerašnji  meč biti odličan za gledaoce i da će na kraju pobijediti fer plej, kazao je Ingelevič.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Crne Gore Emir Bešlija se zahvalio Opštini Bijelo Polju na čelu sa predsjednikom Smolovićem i poželio dobrodošlicu predstavnicima reprezentacije Poljske.

Predsjednik Smolović je na kraju sastanka uručio simbolične poklone predstavnicima reprezentacije Poljske i Rukometnog Saveza Crne Gore u znak sjećanja na boravak u Bijelom Polju, a predstavnik Rukometnog saveza Crne Gore uručio je predsjedniku Smoloviću dres sa brojem 10 Rukometne reprezentacije Crne Gore.