Predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović primio je danas Ljubicu Šekularac koja je nedavno osvojila zlatnu medalju na otvorenom balkanskom prvenstvu u bodibildingu - Balkan open u Mostaru.

Inače, ova Bjelopoljka postigla najveći uspjeh u istoriji ženskog fitnesa i bodibildinga osvojivši zlato na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu na Kipru u kategoriji fitness masters preko 45 godina, i tako postala prva žena i uopšte takmičar iz Crne Gore koji je učestvovao na ovom prestižnom, međunarodno priznatom takmičenju.

Ova uspješna Bjelopoljka je prošle godine osvojila 4 zlata i 2 bronze u kategoriji bodi fitnes u konkurenciji takmičarki sa 36 i više godina. Zlato i bronzu je osvajala u Bihaću na takmičenju pod imenom “Noć šampiona”, zlato u Čačku na IFBB trofeju, kao i u Pančevu na Svjetskom kupu.

-Smatramo ovaj uspjeh za veliki podsticaj sportistima iz ove branše, posebno ljepšeg pola, za bavljenjem sportom uopšte, ali i za promociju bodibildinga. Opština će pružiti podršku Ljubici u granicama svojih mogućnosti i biće tu da bude njen promoter, kao i svih sportista koji pružaju napore kako bi ostvarili najbolje rezultate, rekao je predsjednik Opštine Petar Smolović.

U znak pažnje, predsjednik Smolović uručio je Ljubici zastavu Crne Gore sa kojom će nas naša uspješna Bjelopoljka predstavljati na svim sljedećim velikim takmičenjima. Inače, poznato je da je Ljubica dio uspješne sportske porodice Šekularac koju čine i sin Stefan u svijetu boldibildinga poznat pod nadimkom Kolos, zatim sin Nemanja koji se poslije uspješne košarkaške karijere uključio u porodičnu tradiciju, i već stao u red priznatih sudija na prestižnim takmičenjima, i na kraju, suprug Zlatko koji je začetnik ovog sporta u Bijelom Polju i Crnoj Gori.

Sljedeće veliko takmičenje koje očekuje Ljubicu je svjetsko prvenstvo u Njemačkoj.