Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović je tokom današnjeg Novogodišnjeg susreta sa predstavnicima medija najavio dinamične infrastrukturne aktvnosti u 2019. godini u svim oblastima.

-Trećeg januara za Dan opštine biće otvoren pješački most koji povezuje Potkrajce i Njegnjevo, obićićemo novu raskrsnicu u Ravnoj Rijeci koja je veza sa putem prema budućem ski centru Cmiljača, a Centar za kulturu će dobiti digitalnu opremu.

Predsjednik Opštine je rekao da će u 2019. godini početi izgradnja OŠ "Dušan Korać" sa aneksom za Muzičku školu, Dječijeg vrtića na Zaimovića Livadama, biće završena rekonstrukcija fiskulturne sale OŠ ,,Marko Miljanov“. U maju su potpisani ugovori o izgradnji žičara od manastira Podvrh do Đalovića pećine, vrijednosti oko četiri miliona eura i za igradnju žičare-šestosjeda na lokaciji Cmiljača, vrijedne osam miliona eura. Naredna 2019. godina će biti ključna za realizaciju ova dva projekta, da bi već 2020 bili u operativnoj upotrebi.

Smolović je podsjetio da je Opšta bolnica dobila savremeni multislajsni skener vrijedan 330 hiljada eura i dodao da će Vlada Crne Gore nastaviti sa ulaganjima u zdravstveni sistem Bijelog Polja u zanačajnom iznosu i u 2019. godini.

Bijelo Polje je prepoznatljivo kao grad sa devet festivala, a mi smo planirali izgradnju ljetnje pozornice, kako bi kulturne sadržaje dodatno obogatili, napominje Smolović.

Predsjednik Skupštine opštine Abaz Dizdarević, kazao je da će oprema koja je donacija Tike za bioskop Centra za kulturu vrijedna 80 hiljada eura biti u funkciji od sredine februara. Sa ovom opremom dobićemo jedan multimedijalni prostor koji će biti od koristi za sve građane Bijelog Polja, a vjerujem i čitavog sjevernog regiona, jer će to biti jedini 3D bioskop u sjevernom regionu.

-Imaćemo mogućnost da u Bijelom Polju pogledamo sve filmove putem linka onog momenta kada je premijera u Njujorku, pojašnjava Dizdarević.

Kada je riječ o sportskoj infrastrukturi Smolović naglašava da su završeni projekti za rekonstrukciju gradskog stadiona, za šta je Fudbalski savez opredijelio sredstva u iznosu od oko milion i 500 hiljada eura. Gradiće se i mali sportski tereni na lokalitetu Otoka s pomoćnim stadionom. Završen je i projekat za atletsku stazu a planirana je izgradnja i trim staze na Obrovu.

Predsjednik Smolović kaže da su građani Bijelog Polja dobili moderan gradski trg na koji svi možemo biti ponosni, čiji će sadražaji biti dodatno upotpunjeni.

Podsjetio je da je u našem gradu otvoreno nekoliko novih fabrika i najavio da se uskoro očekuje početak proizvodnje u fabrici mineralne vode ,,Rada”.

Predsjednik je predstavnike medija detaljno upoznao i sa ostalim projektima koji će biti realizovani u Bijelom Polju i iskoristio priliku da svim građanima čestita Novu 2019. godinu.