Na današnjoj sjednici Ekonomskog savjeta Opštine Bijelo Polje, kojom je predsjedavao Hasan Ramović predsjednik Savjeta, prisustvovalo je 9 članova ovog tijela, starješine organa i službi lokalne uprave i direktori preduzeća i ustanova čije Opština osnivač  jednoglasno su podržani  Prijedlog Programa za podsticaj razvoja poljoprivrede i Prijedlog Programa  mjera za podsticaj ruralnog i održivog razvoja za 2019.godinu.

Predsjednik Opštine Petar Smolović  saopštio  je da kapitalni projekti za razvoj  Bijelog Polja valorizacija planine Bjelasice i Đalovića pećine se realizuju planiranom dinamikom i da će u 2020. godini  imati operativnu upotrebu.

Smolović je kazao da je Opština Bijelo Polje u proceduri za dobijanje BFC sertifikata.

-Dobijanje ovog sertifikata podrazumijeva da imate povoljan poslovni  ambijent. Od četiri hiljade opština u Evropi, svega njih 100 ima ovaj sertifikat. Nakon  provjere će se ustanoviti ko od novih aplikanata ispunjava  ove rigorozne standarde. Neki od uslova za dobijanje  sertifikata su dostupnost svih dokumenta na sajtu i uspostavljane jasnih procedura, pojasnio je Smolović.

Prijedlog Programa mjera za podsticaj razvoja poljoprivrede za 2019. godinu  koji planiran u iznosu od 200 hiljada eura predstavio je sekretar Sekretarijata za preduzetništvo i ekonomski razvoj Džafer Gusinjac, a Prijedlog Programa mjera za podsticaj ruralnog i održivog razvoja za ovu godinu koji će iznosti 70 hiljada eura prezentovao je resorni sekretar Jasmin Ćorović.

Novi član Ekonomskog savjeta Opštine Bijelo Polje je Vladimir Veličković vlasnik firme Bravera.