Danas je održana konstitutivna sjednica Komisije za procjenu potrebe uklanjanja stabala sa javnih površina na teritoriji Opštine Bijelo Polje. Sjednici je prisustvovao i predsjednik Opštine Petar Smolović.

Predsjednik Komisije profesor biologije Tomislav Tomović kazao je da je na sastanku ocijenjeno da treba izaći na teren i procijenti koja stabla su oštećena i sa kojih treba ukloniti određene djelove u narednom periodu uz postizanje dogovora i procjenu šta je najurgentije.

Osim predsjednika Komisije profesora Tomovića koji je predstavnik NVO ,,Eko centar“ članovi  Komisije su i Mensur Muzurović-rukovodilac Sektora za komunalne poslove i saobraćaj u Sekretarijatu za sambeno-komunalne poslove i saobraćaj, Fahrudin Ćorović samostalni savjetnik za zaštitu prirode i prirodnih dobara u Sekretarijatu za ruralni i održivi razvoj, Senad Pačariz –rukovodilac Radne jedinice čistoća, zelenilo i deponija u DOO Komunalno ,, Lim“ i Vukota Rakonjac dipl.ing. šumarstva, predstavnik Uprave za šume.

Komisija je formirana rješenjem Predsjednika Opštine Bijelo Polje dana 18.02.2019.godine. Cilj imenovanja ovog tijela je da detaljno analizra i stručno procjenjuje koja stabla ili dio njih je zbog bezbjednosti građana eventualno nužno i opravdadano  ukloniti uz pisani elaborat i saglasnost ove Komisije.

Predsjednik Smolović je akcentovao da sve službe moraju poštovati maksimalne ekkološke zahtjeve u zažtiti prirode, ali i zaštititi bezbjednost građana od stabala sklonih padu.