Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović kazao da će predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković tokom ovog mjeseca položiti kamen temeljac za izgradnju novog objekta Osnovne škole ,,Dušan Korać „ sa aneksom za Muzičku školu vrijednosti 5,4 milona eura.

-Juče je Direkcija javnih radova kao organ Vlade Crne Gore potpisala ugovor sa izvođačem radova firmom ,,Unipred“ i završetkom ovog objekta dodatno ćemo obogatiti obrazovni sistem Bijelog Polja. Izgradnjom aneksa za Muzičku školu stvaramo dobre uslove za rad i ove ustanove koja će nadam se prerasti i u prvu Srednju muzičku školu na sjeveru Crne Gore.

Predsjednik je naglasio da se svi planirani kapitalni projekti realizuju planiranom dinamikom prije svega Đalovića pećina i valorizacija planine Bjelasice, ali i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

-Očekujemo da u narednih mjesec dana bude raspisan međunarodni tender za drugu fazu postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, novac je obezbijeđen dijelom iz granta Evropske unije, dijelom iz kredita Vlade Crne Gore, istakao je  Smolović.