Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović sa saradnicima održao je danas sastanak sa izvršnim direktorom Željezničke infrastrukture Crne Gore Ljubišom Ćurčićem i njegovim saradnicima na temu uređenja dijela infrastrukture koja se nalazi u nadležnosti Željeznice.

Na sastanku je dogovoreno formiranje zajedničke komisije koju će činiti predstavnici Željezniče infrastrukture i Opštine Bijelo Polje sa ciljem uređenja željezničkog stajališta Lješnica, prilaza glavnoj Željezničkoj stanici u Nedakusima, uređenja Carinskog i Teretnog terminala, nadvožnjaka i podvožnjaka, propusta, ali i druge infrastrukture koja se nalazi na trasi željezničke pruge.

Dogovoreno je da Komisija u što kraćem roku izađe na teren i da što prije sačini izvještaj koji će razmotriti Operativni tim koji će pratiti rad ove Komisije.

Predsjednik Smolović kaže da je ovaj sastanak inicirao kako bi podstakao Željezničku infrastrukturu ali i druge nadležne državne organe da što hitnije pristupe uređenju infrastrukture, ali i određenih zelenih površina, jer je Bijelo Polje prva Opština od granice sa Srbijom, a za turiste i sve prolaznike je veoma značajan prvi utisak o državi u koju dolaze.