Delegacije Bjelog Polja i Svištova položile su danas vijence na spomenik bugarskim učenicima u Bijelom Polju koji su stradali u kanjonu Lima 2004.godine.

Predsjednik Skupštine opštine Svištov Kristijan Kirilov zahvalio se Opštini Bijelo Polje za veliku pomoć koju im je pružila  u noći nesreće.

-Zahvalni smo vječno za sve što su uradili ljudi iz Bijelog Polja, kazao je Kirilov.

Zahvalnost Opštini Bijelo Polje izrazila je i novoimenovana ambasadorka Bugarske u Crnoj Gori Meglena Plugčijeva.

Venceslav Eftimov čija je ćerka stradala u nesreći rekao je da svake godine dolaze da posjete spomenike stradale djece, ali i da vide prijatelje iz Bijelog Polja.

-Hvala svim ljudima iz Bijelog Polja na ljudskosti koju su pokazali svih ovih godina.

Predsjednik Skupštine opštine Bijelo Polje Abaz Dizdarević zahvalio se delegaciji Svištova što svake godine na ovaj dan posjećuju Bijelo Polje.

-Tragedija koja se desila je na neki način ujedinila dva grada i dvije države. Pozivam prijatelje iz Svištova da svake godine budu sa nama, a i mi ćemo imati uzvratne posjete i razvijati prijateljski duh koji je uslovljen jednim teškim povodom, ali je iznjedrio kvalitetnu saradnju i partnerstvo između naših gradova i država, rekao je Dizdarević.

Delegacije su danas položile vijence i na spomenik u Bijelom Polju žrtvama željezničke nesreće na Bioču i spomenik u Gostunu mjestu gdje su nastradali bugarski učenici.