Delegacija Bijelog Polja koju čine predstavnici lokalne uprave i poljoprivredni proizvođači otputovala je za Novi Sad na 86. Međunarodni sajam poljoprivrede. Delegaciju je ispratio i poželio uspješan boravak predsjednik Opštine Petar Smolović.

Smolović je istakao da delegacija Bijelog Polja četvrti put posjećuje ovaj sajam.

-Ovo je prilika za druženje, ali i za upoznavanje sa novim dostignućima i ponudom Novosadskog  sajma, koji je jedan od najznačajnih sajmova u ovom regionu, kazao je Smolović.

Sekretar  Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj Jasmin Ćorović rekao je da je Novosadski sajam jedan od najznačajnih ne samo u regionu već i u Evropi.

-Ponuda na sajmu je raznovrsna od mehanizacije, stočnog fonda, raznih takmičenja, alata koji služe u poljoprivredne svrhe.

Ćorović je saopštio  da su u delegaciji predstavnici lokalne uprave i poljoprivredni proizvođači.

-Finansijsku podršku za  odlazak na sajam obezbijedila je Opština Bijelo Polje posredstvom Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj i Sekretarijata  za preduzetništvo i ekonomski razvoj, podršku je pružila i Turistička organizacija Bijelo Polje, dok je organizaciono  odlazak na sajam podržao Savez udruženja privatnih vlasnika šuma. U Novom Sadu smo do 17 ovog mjeseca. Sajam je idealna prilika za poljoprivredne proizvođače koji do  sada nisu posjetili ovaj sajam, da razmijene iskustva i da nauče nešto novo. Poljoprivrednici  osim sticanja novih znanja moći će da nabave i opremu koja se na ovakvim sajmovima može kupiti po mnogo povoljnim cijenama, zaključio je Ćorović.