Javna predškolska ustanova “Dušo Basekić”  prigodnim kulturno-zabavnim programom obilježila  je danas 71 godinu  postojanja. Svečanosti je prisustvovao i  predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović sa saradnicima.

Pozdravljajući prisutne direktorica ove ustanove Ida Ćetković kazala je da briga o djeci i organizovani rad sa njima u našem gradu postoji 71 godinu, a danas u Bijelom Polju imamo savremenu i modernu ustanovu, koja vaspitno-obrazovni rad organizuje za 1052 djece.

-Vaspitno-obrazovnu djelatnost, preventivnu zaštitu i ishranu djece JPU “Dušo Basekić” organizuje u pet vaspitnih jedinica– Pčelica, Crvenkapa, Leptirić, Pčelica Maja i Sunce, koji su izgrađeni po evropskim standardima.U saradnji sa direktorima osnovnih škola, lokalnom samoupravom i uz podršku Ministarstva prosvjete uspjeli smo da se proširimo i da osnujemo deset vaspitnih grupa  na poludnevnom boravku u naseljima Rasovo, Njegnjevo, Sutivan, Nedakusi, Zaton, Tomaševo, Pavino Polje i Kanje, u kojima danas boravi 220 djece, a vaspitno-obrazovni rad se odvija u okviru poludnevnog boravka, a u Podima kroz trosatni program. Djeca su raspoređena u više vaspitnih grupa, a da im svi zaposleni svojim angažovanjem obezbjeđuju uslove za uspješnu realizaciju vaspitno-obrazovnog rada, socijalne, zdravstvene, higijenske podrške. Naš kolektiv danas broji 128 radnika različitih stručnih profila, njih 118 je zaposleno na neodređeno vrijeme, od kojij je 66 vaspitača, 30 medicinskih sestara i 22 administrativno-tehnička radnika,  koji djeci obezbjeđuju ugodan boravak u vrtiću, istakla  je Ćetković.