Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, potpredsjednici Opštine Ernad Suljević i Nermin Bećirović i sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu Saida Čikić uručili su danas nagrade dobitnicima diplome Luča i osvajačima nagrada, na opštinskim, državnim i međunarodnim takmičenjima.

Predsjednik Smolović je čestitajući nagrađenima istakao da priznanja koja će im danas biti uručena trebala bi da predstavljaju najavu svijetle budućnosti i blistavih karijera.

-Morate biti svjesni opasnosti ranog uspjeha, jer uspjeh može da vas zavara i uspava. Treba da znate, da su vaše znanje i talenat beskrajna bašta koju morate uređivati i zalivati. Samo trudom i svakodnevnim naporom ćete opravdati svoje, ali i nade svih nas, koji na vaše uspjehe gledamo sa beskrajanom ljubavlju i pijetetom. Neka ovaj najljepši dan bude samo prvi stepenik u lancu sjajnih  budućih rezultata i priznanja. Ovaj najlepši, od svih poznatih svjetova, nosi svoje izazove, zamke i iskušenja, ali i veličanstvene trenutke, zahvaljujući kojima postajemo svjesni da se svaki trud i napor na kraju isplati. Nijeste vi naši dragi đaci, nosioci nagrada iz brojnih naučnih discpilina, dobitnici “Luča” i đaci generacije danas ovdje slučajno, jer iza svakog pojedinačnog uspjeha leži talenat, ali i veliki rad i odricanje, a vi ste dokaz toga. Zato je ovo jedan vid brige i pažnje koji činimo već dugi niz godina i tu praksu ćemo nastaviti i u budućnosti. Svi zajedno osjećamo ponos kada obilježavamo uspjeh đaka osnovnih i srednjih škola Bijelog Polja jer su oni najbolji izdanci naseg grada. Ti mladi ljudi radeći na sebi i za sebe, zapravo su radili i za svoje porodice, škole, naš grad i državu Crnu Goru. Uspjesi učenika zapravo su i uspjesi svih nastavnika koji su uložili svoje znanje, vrijeme i trud da ih edukuju i nagrade, ali ujedno i cijelog društva. Plakete i priznanja, čiji ste zaslužni vlasnici danas postali, trebalo bi da predstavljaju najave vaše blistave budućnosti i prestižnih karijera kojima ce se ponositi Bijelo Polje i Crna Gora, kazao je Smolović.

Đaka generacije je 22, dobitnika diplome Luča A za srednje škole 24, Luče B za srednje škole 43, Luče za osnovne škole 83, nagrađenih učenika na takmičenjima  81.

Opština Bijelo Polje opredijelila je određeni novčani iznos kao poklon nagrađenim učenicima.