Dodjelom nagrade “Risto Ratković”, bosansko-hercegovačkoj književnici Tanji Stupar Trifunović, završene su 49. Ratkovićeve večeri poezije.  

Tanji Stupar Trifunović stručni žiri je jednoglasno dodijelio nagradu “Risto Ratković” za knjigu poezije “Razmnožavanje domaćih životinja” u izdanju “Bajbuka” iz Sarajeva. Nagradu je uručio predsjednik Skupštine Opštine Bijelo Polje Abaz Dizdarević, a primajući nagradu laureatkinja je istakla da je ovo priznanje učinilo radosnom, te da je ohrabrilo, ali i na lijep način obavezalo da i dalje u svom književnom radu čuva ono posebno mjesto za poeziju.

“Upravo nam je poezija potrebna da nas vrati pravom smislu i suštini našeg bića, ja mislim da poezija to još uvijek umije i može, i to je moje opredjeljenje”, poručila je Tanja Stupar Trifunović, istučići da Ratkovićeve večeri poezije na najljepši mogući način slave poeziju.

Večerašnjom dodjelom nagrade završene su 49. Ratkovićeve večeri poezije, koje su svojim sadržajnim programima tokom protekla tri dana, potvrdile zašto je smatraju manifestacijom od posebnog značaja za kulturu Crne Gore.