Predsjednik Opštine Petar Smolović sa saradnicima, razgovarao je danas sa ministrom sporta i mladih Nikolom Janovićem. Prvi čovjek Bijelog Polja, upoznao je ministra Janovića sa aktivnostima koje je lokalna uprava preko Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju, uradila kada je u pitanju usklađivanje rada sportskih klubova sa novim zakonom o sportu.

„Upoznao sam ministra sa načinom na koji Opština funkcioniše kada je u pitanju finansiranje sportskih klubova, ali i o planovima koje imamo u vezi sa Strategijom razvoja sporta u našoj opštini. Ono što smo se složili je da u narednom periodu treba da raditi na unapređenju sportske infrastrukture, prije svega kroz izgradnju zapadne tribine gradskog stadiona, rekonstrukcijom atletske staze i izgradnjom trim staze na Obrovu“, rekao je predsjednik Smolović.

Adekvatna sportska infrastruktura preduslov za razvoj rekretivnog i profesionalng sporta, a da Ministarstvo sporta i mladih i Vlada Crne Gore u kontinuitetu rade na unapređenju sportske infarstrukture, istakao je ministar Janović, te podsjetio da je Opština Bijelo Polje na najbolji mogući način uskladila rad sportskih organizacija sa novim zakonom o sportu i da bi volio da ostale opštine u Crnoj Gori slijede primjer Bijelog Polja.  

„Od samog formiranja Ministarstva sporta i mladih rekonstruišemo, adaptiramo sportske terene, ulažemo u sportsku infrastrukuru, a od 2017. godine smo uspjeli da rekonstruišemo preko 30 sportskih terena i sala, što je impozantna brojka. Sve to radimo jer želimo da našim sportistima i svim onima koji se bave sportom poboljšamo uslove za rad. Mi smo izuzetna sportska nacija, sa izuzetnim sportskim rezultatima i sigurno da je to visoko u agendi našeg djelovanja“, kazao je Janović.

Predsjednik Smolović je upoznao delegaciju iz Ministarstva sporta o slanju kandidature za organizaciju MOSI 2021. godine, kojom se želi dobiti domaćinstvo najmasovnijeg sportskog amaterskog takmičenja na prostorima tri države, Crne Gore, Srbije i BIH.

Sastanku su prisustvovali direktor direktorata za sport u Ministarstvu sporta i mladih Miloš Lalević, direktor Centra za sport i rekreaciju Marko Maslovarić i Damjan Knežević.