Predstavnici američke humanitarne oraganizacije LDS Charities, donirali su terensko vozilo bjelopoljskom Crvenom krstu, dok su Osnovnim školama ,,Aleksa Bećo Đilas“ i “Milovan Jelić” u vidu računarske opreme, namještaja i bravarije.

Vejn Džonson iz ove organizacije je poručio da im je drago što su donacijama koje danas uručuju mogu da unaprijede kapacitete Crvenog krsta, kako bi mogli da pružaju pomoć i podršku svojim korisnicima, ali i uslove u kojima rade škole u Bijelom Polju, što je osnovna misija njegove organizacije.
“Ova sredstva dolaze od vjernika koji dolaze u našu Crkvu. Oni daju novac svakog mjeseca i 18 miliona je sljedbenika naše Crkve širom svijeta. Taj novac dolazi u glavni fond i on se rapoređuje po svijetu i tako dođe u do Crne Gore. Čast nam je što dio tog novac može da pomogne našoj braći i sestrama u Crnoj Gori” – istakao je Džonson.

Na donacijama, ali i svemu što su do sada uradili kao pomoć organizacijama iz Bijelog Polja u vrijednosti od oko 45 hiljada eura, zahvalio se predsjednik Opštine Petar Smolović.

“Vi nas učite šta je to humanitarni rad i budite kod nas i naših građana posebnu odgovornost, jer ako predstavnici jedne organizacija iz daleke Amerike mogu da tako često dolaze u Bijelo Polje i da se bave za nas velikim humanitarnim pitanjima, onda i mi kao kao građani Bijelog Polja moramo više da se uključimo kako bi doprinijeli društvenoj zajednici” – rekao je predsjednik Opštine.

Gostima iz američke organizacije i Opštini Bijelo Polje ispred bjelopoljske organizacije Crvenog krsta, su se na podršci u svemu što radi OO Crveni krst Bijelog Polja, zahvalili predsjednik i koordinator Opštinske organizacije, dr Besim Kadić i Mašan Živković.

Predstavnici LDS Charitesa su danas potpisali Ugovor o donaciji sa Dnevnim centrum “Tisa” za kupovinu mašine za učenje hodanja kao i didatktičkog materijala.