Predsjednik Opštine Petar Smolović pozdravio je mjere fiskalne politike Vlade Crne Gore, koje je na današnjoj sjednici donijela kao reakcija na negativne ekonomske efekte epidemije koronavirusa.

“Želim da poručim da Opština Bijelo Polje u potpunosti podržava ovu patriotsku odluku Vlade Crne Gore. Mi ćemo kao lokalna samouprava prihvatiti predlog predsjednika Vlade Markovića i obustaviti isplate varijabilnog dijela zarade i budžetskih naknada za rad u komisijama, kao i upravnim odborima” – kazao je predsjednik Opštine Petar Smolović, uz podsjećanje da će bjelopoljska lokalna uprava u skladu sa svojim mogućnostima pružati pomoć zdravstvenom sistemu.

Smolović je naglasio da je u nastaloj situaciji veoma važna činjenica da građani Crne Gore pokazaju visok stepen svijesti i odgovornosti čime se značajno doprinosi da se, u velikoj mjeri, kontroliše širenje i suzbijanje korona virusa.

“U ovom trenutku najveći je teret na zdravstvenim radnicima, pripadnicima policije i vojske, zaposlenima u Crvenom krstu, volonterima i svima onima koji na bilo koji način rade i pomažu u izazovu koji se našao pred našom državom” – rekao je predsjednik Opštine Bijelo Polje.

Predsjednik Smolović se u ime svih građana Bijelog Polja zahvalio društveno odgovornim kompanijama, koji su nabavkom ili uplatom sredstava pomogli naš zdravstveni sistem. Posebno ističući donacije crnogorskog reprezentativca Stefana Savića, poznatog humanitarca Hajriza Brčvaka i kompanije Franca.