Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Bijelo Polje, usvojen je Izvještaj o radu predsjednika, organa i službi lokalne uprave za 2019. godinu.

Predsjednik Opštine Petar Smolović je kazao da je tokom 2019. godine Opština nastavila sa realizacijom razvojnih projekata “Bjelasica” i “Đalovića pećina”, čiji se završetak očekuje u 2021. i 2022. godini. Sa završetkom ovih projekata stvoriće se pretpostavke za intenzivniji razvoj turizma, kako zimskog tako i ljetnjeg, ali i za razvoj poljoprivrede, a to će ujedno značiti i povećanje broja zaposlenih, kao i pobljšanje životnog standarda građana.

“Projekatima izgradnje Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, šetališta pored Lima, sportskog kompleksa Patkova otoka, trim staze na Obrovu i brojnih drugih projekata koji se tiču saobraćajne, komunalne i energetske infrastrukture, potpuno ćemo izmijeniti izgled grada, doprinijeti tome da Bijelo Polje postane grad u koji se dolazi, a ne iz kojeg se odlazi” – kazao je predsjednik Smolović.

Govoreći pred odbornicima, Smolović je istakao da su budžetska stabilnost i pozitivni finansijski trendovi obezbijedili kvalitetnu osnovu za rad lokalne uprave tokom 2019. godine. Kada je u pitanju unapređenje rada Opštine, bili smo usmjereni na obezbjeđivanje zakonitog i kvalitetnog vršenja poslova uz primjenu savremenih metoda kroz praćenje i kontrolu rada zaposlenih, što je doprinijelo da građani efikasnije i ekonomičnije ostvaruju svoja prava, ali i izvršavaju obaveze.  

“Nastavljamo trend veoma značajnog smanjenja operativnih troškova funcionisanja organa lokalne uprave” -  kazao je Smolović uz podsjećanje da je u prethodnoj godini isplaćeno svih 12 plata zaposlenima, a da su isplaćene i naknade za novorođenčad, stipendije studentima, poljoprivrednicima, NVO kao i sportskim organizacijama.

Predsjednik Smolović je zaključio da će Opština Bijelo Polje nastaviti sa optimizacijom broja zaposlenih, ali je poručio da će u narednom periodu raditi na stvaranju uslova za otvaranje novih radnih mjesta, uz podsjećanje da je dobijanjem BFC sertifikata Bijelo Polje pokazalo da privredi i investitorima može ponuditi povoljnooo poslovno okruženje u skladu sa najvišiim međunarodnim standardima.