Vandali su u ranim jutarnjim časovima na bjelopoljskom Trgu Slobode polomili postolja i držače i uklonili 12 državnih zastava, koje se svake godine postavljaju u čast obilježavanja Dana nezavisnosti i Dana državnosti.

Akt je izazvao zgražavanje građana, a predsjednik Opštine Petar Smolović najoštrije je osudio taj, kako je kazao, čin primitivizma.

Predsjednik Smolović je rekao da je taj akt, uperen protiv državnih simbola, sa ciljem da atakuje na mir i suživot koji vjekovima postoji u Bijelom Polju.

“Zajedno sa nadležnim državnim organima učinićemo sve da se vandali privedu pravdi i kazne. Povampireni fašizam koji je prisutan u izjavama nekih desničarskih političara ovih dana, izgleda da daje podstrek labilnim osobama, da napadnu na državne simbole i to bas na trgu Slobode u najtoleratnijem i najtransparetnijem gradu u Crnoj Gori. Poručujemo im da velika većina građana ostaje na evropskom putu antifasizma, mira i tolerancije koji ne mogu uzdrmati ni ovakvi postupci neodgovornih pojedinaca” - kazao je predsjednik Smolović.