Povodom ponovnog akutelizovanja priče o uništavanju seoskih puteva od strane koncesionara, predsjednik Opštine Petar Smolović je kazao da je za njega interes građana na prvom mjestu i da je put  javno dobro prema kojem svi moramo da se odnosimo odgovorno.

„Zato poslednjih godina ulažemo velike napore da unaprijedimo putnu infrastrukturu, kako kroz popravku postojećih tako i izgradnjom novih puteva. Međutim, ono na šta nam u poslednje vrijeme građani ukazuju je da neodgovorni pojedinci vođeni ličnim interesima uništavaju putnu infrastrukturu, a samim tim otežavaju život ljudi na selima“ – kazao je Smolović i istakao da je sa ovim problemom upoznao ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutina Simovića, sa kojim je ranije dogovoreno da se sa Upravom za šume i Upravom policije formira petočlana komisija koja će se baviti utvrđivanjem stanja puteva. Ta komisija hitno ce obici teren i utvrditi činjenično stanje.

„Zato koncesionarima šaljemo jasnu poruku: ili ćete sanirati puteve što je vaša obaveza koju ste preuzeli prilikom zaključivanja ugovora o koncesiji ili ćemo tražiti raskid koncesije sa onima koji ne poštuju svoje obaveze“ – zaključio je predsjednik Smolović i poručio da isto tako i građani moraju poštovati zakone i prepustiti nadležnim državnim organima da djeluju.