Poštovana gospodo iz ŠIK "Lim",

iako prilikom svoje izjave nisam pomenuo ime vaše kompanije, Vi ste se očigledno sami prepoznali među onima koji ne poštuju preuzete obaveze.

Na Vaše direktne prozivke, a u cilju objektivnog informisanja javnosti smatrao sam za shodno da vam odgovorim sa nekoliko teza. Naslov koji ste izveli i konstatacije ponovljene u tekstu su ispod svakog nivoa. Ali ću ponoviti svoj stav da ću uvijek biti na strani građana i javnog interesa i zakona, a ne na strani onih koncesionara kojima brz profit magli vidike pa na građane sela iz kojih ubiraju profit zaborave!

Složiću se sa Vama da nadležni organi treba da istraže ko nelegalno sječe građu, ali ću Vas pitati zar nije simptomatično da se radi o čamovoj građi koja se ne koristi za domaćinstva? Zato ću i tražiti da se utvrdi dje najčešće završava ta građa, koja je “nelegalno posječena”, a za koju ste vi ovom prilikom tvrdili da vršite samo usluge prevoza. To je u mnogome pojasniti interese.

Koncesionari su dužni da održavaju puteve shodno ugovoru, pa tako i Vaša kompanija, ali je i očigledno da ste sa preopterećenim kamionima doveli ovaj put do stanja u kojem se trenutno nalaze i zbog čega ste ušli u problem sa mještanima sela. Dokaz su podnesenih više prijava za pretovar od strane Uprave policije. Kao dokaz da građani od Vas traže samo jedno, a to je da sanirate put koji se nalazi u jako lošem stanju, dostavljam i sporazum koji ste i Vi potpisali 13.06.2020.godine.

Dakle ne spominju u svojim zahtjevima nigdje njihovo interesovanje čija je građa i tvrdnje koje ste naveli u tekstu.

Zato Vi gospođo Dubak, kao i potpisnici reagovanja koje je danas objavljeno morate da znate, da me ne možete ucjenjivati, niti medijskim pritiscima pokolebati da budem uz svoje sugrađane i tražim od Vas kao i od svakog drugog koncesionara isto, a to je da se poštuju ugovorene obaveze.

Da li ih poštujete uskoro će utvrditi nadležna međuresorna komisija. A shodno stanju kakvo se utvrdi na terenu, do kraja ću insistirati da odgovorni snose odgovornost.

 

Petar Smolović

Predsjednik Opštine Bijelo Polje

 

Fotografija Sporazuma između mještana MZ Galica i ŠIK "LIM" potpisanog 13.06.2020.godine