Odbornica DPS-a Nemša Omerhodžić izabrana je većinom glasova za predsjednicu Skupštine opštine Bijelo Polje. Za njen izbor glasalo je 24 odbornika, 4 su bila protiv i 5 uzdržanih.

Nova predsjednica lokalnog parlamenta, nakon davanja svječane izjave se zahvalila svima na ukazanom povjerenju i pozvala odbornike na konstruktivnu i ravnopravnu saradnju, usmjerenu na ostvarivanje interesa građana Bijelog Polja.

“Moramo unaprijediti našu angažovanost, kako bi unaprijedili život svih u sredini u kojoj živimo. Zato ću u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti imati razumijevanja i pružati podršku svim konstruktivnim zahtjevima, prijedlozima i inicjativama” – kazala je nova predsjednica SO Bijelo Polje.

Nemša Omerhodžić je rođena u Bijelom Polju. Završila je Ekonomski fakultet, a magistrirala na Ekonomskom fakultetu Univerziteta “Mediteran“. Radni angažman započela je još u društvenom preduzeću „Knjigopromet“ na poslovima knjigovođe, blagajnika i komercijalnog rukovodioca. Duže od dvije decenije je u privatnom preduzetništvu, gdje uspješno vodi Štamparsko - grafičko preduzeće „Merkator“.Za uspješan rad u privredi, od strane Udruženja preduzetnica Crne Gore u 2014.godini, proglašena je „ Preduzetnicom godine.

Podsjećamo, dosadanji predsjednik SO Bijelo Polje Abaz Dizdarević podnio je ostavku na tu funkciju, zbog konflikta interesa, jer će biti poslanik u državmom parlamentu.