Opština Bijelo Polje na predlog predsjednika Petra Smolovića obezbijedila je zimnice za članove porodica koja imaju djecu sa posebnim potrebama.

Tim povodom juče je organizovan sastanak sa članovima porodica u prostorijama OO Crvenog krsta gdje je organizovana primopredaja paketa pomoći.   

„Uvažavajući složenost situacije pod kojom se u vremenu pandemije korona virusa nalazi cjelokupno društvo, ovo je jedan vid pomoći koju opredjeljujemo vama i vašim porodicama. Zimnice smo obezbijedili za ukupno 45 porodica, od kojih su 29 trenutni korisnici usluga u Tisi, ali nismo željeli da zaboravimo ni 16 porodica čija djeca zbog svojih godina više nisu štićenici ovog doma“ – kazao je predsjednik Smolović na sastanku koji je u prostorijama Crvenog krsta u Bijelom Polju.

Na sastanku se razgovaralo i o problemima sa kojim se susreću porodice koje imaju djecu sa posebnim potrebama.

„Mi u kontinuitetu radimo i pružamo podršku dnevnom centru Tisa. U toku sam sa svim problemima sa kojima se suočavate, a jedna od aktivnosti u narednoj godini biće obezbjeđivanje uslova za boravak osoba starijih od 27 koja sada zbog starosne granice nisu više u mogućnosti da budu korisnici usluga doma, a za to ćemo u budžetu za narednu godinu predvidjeti sredstva ukoliko bude trebalo dodatna podrška“ – saopštio je Smolović.

Sastanku su prisustvovali i Haris Malagić sekretar Sekretarijata za društvene djelatnosti, Ensad Omerović direktor Dnevnog centra Tisa, kao i rukovodstvo OO Crvenog krsta Bijelo Polje na čelu sa dr Besimom Kadićem.