Kompanija Franca u novoj sezoni biće generalni sponzor Fudbalskog kluba Jedinstvo.

Ugovor o sponzorstvu, vrijedan 105.000 eura potpisali su danas u Bijelom Polju predsjednik FK Jedinstvo Nermin Bećirović i vlasnik kompanije Franca, Hilmija Franca.

Kompanija Franca će tako pružiti veliku podršku u ostvarivanju ciljeva FK Jedinstvo u Meridijanbet 1. CFL, u kojoj je prioritet ostanak u društvu najboljih.

Uz zahvalnost za podršku novog generalnog sponzora, Bećirović je kazao da ista dolazi u veoma značajnom trenutku, te da vjeruje da će saradnja biti na obostrano zadovoljstvo.

“Kao što znate od 2017. godine vodimo neprestanu bitku da Jedinstvu vratimo nekadašnji sjaj, koji je imao i da bude u društvu najboljih. Još od tada je kompanija Franca naš vjetar u leđa i velika podrška, a danas, prepoznajući pošten odnos ove uprave i kvalitetan rad u klubu, upravo na stogodišnjicu postojanja kluba, pristali su i odlučili da budu generalni sponzor našeg kluba, na čemu smo neizmjerno zahvalni“ - naveo je Bećirović i saopštio da će od sada u takmičarskoj godini 2022/23. zvaničan naziv kluba biti FK Jedinstvo Franca.

Vlasnik i direktor kompanije Hilmija Franca je rekao da je kompanija Franca kao društveno odgovorna kompanija usmjerena između ostalog i na podršku sportu, a posebno danas fudbalskom klubu kada igraju u elitnom rangu takmičenja.

„Iskreno se nadam da će naši fudbaleri nastaviti da nižu dobre rezultate, a naša podrška sigurno neće izostati. Bićemo uz njih, ne samo kroz finansijku pomoć, već ćemo ih bodriti i sa tribina, navijaćemo za njih, a ukoliko uspiju da ostanu prvoligaši, sigurno da ćemo taj reazultat nagraditi dodatnim bonusima“ - istakao je Franca.

Potpisivanju ugovora o generalnom sponzorstvu danas je prisustvovao i predsjednik Opštine, Petar Smolović, koji je kazao da je ovo veliki dan za bjelopoljsko Jedinstvo.

„Kompanija Franca je uvijek ulagala u Bijelo Polje, pokazujući tako njenu društvenu odgovornost, a danas smo tu saradnju krunisali potpisivanjem ovog ugovora. I zaista nije bilo lako dovesti Jedinstvo do ovog nivoa, posebno jer je Jedinstvo finansirala Opština. Ipak, riješili smo dugove, stabilizovali finansiranje i došli do Prve lige. Sve je to zavrijedilo pažnju i ljudi u Fudbalskom savezu, čije smo povjerenje opet zadobili, pa su nam postavili reflektore, kupili zemljište za izgradnju pomćnog terena, a dogovorili smo i rekonstrukciju tribina. Takođe, povratili smo i povjerenje navijača, kojih je sve više na tribinama, tako da smo ujedinili i pomirili Bijelo Polje, bar na sportskom planu. Kao kruna svega toga, dobili smo i generalnog sponzora i to kompaniju Franca, a mi ćemo se potruditi da opravdamo ukazano povjerenje, jer renome koji posjeduje Franca, mislim da će podići i renome Jedinstva, a samim tim i Bijelog Polja“ – zaključio je predsjednik Opštine.

Fudbaleri Jedinstva France će prvu utakmicu pod novim imenom odigrati u subotu protiv Jezera na Gradskom stadionu u Nikoljcu.