Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović potpisao je ugovore o dodjeli bespovratnih finansijskih sredstava bjelopoljskim preduzetnicama i mladim preduzetnicima u okviru programa podrške lokalne uprave ženskom preduzetništvu i preduzetništvu za mlade za 2022. godinu.

Riječ je o projektima koje Opština Bijelo Polje, kroz javne konkurse i pozive, realizuje u cilju započinjanja i razvoja malih i srednjih biznisa, unaprijeđenja lokalnog poslovnog ambijenta, bolje ekonomske i turističke ponude, te u konačnom otvaranju novih radnih mjesta.

Predsjednik je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora o finansijskoj podršci za realizaciju 14 novih projekata u okviru programa podrške ženskom preduzetništvu i 9 projekata u okviru preduzetništva za mlade.

Jedna od dobitnica sredstava za biznis plan je Nerma Omerović Ramović, izrazila je zahvalnost Opštini Bijelo Polje na ukazanoj prilici i podršci koja je, ne samo njoj nego i svim preduzetnicima posebno u ovim godinama krize od izuzetnog značaja

“Planiram da od starih materijala stvaram nove, tj. da one stvari koje su neupotrebljive ponovo vraćam u život i dajem im drugi smisao. Kao i da od novih stvari pravim proizvode za bebe kao što su ogradice, jastučići, posteljine i dr” – kazala je Nerma, koja svoju budućnost vidi u Bijelom Polju.

Mladi preduzetnik Alan Grbović otvoriće frizerski salon u našem gradu, a bespovratna sredstva od Opštine će iskoristiti za nabavku potrebne opreme .

“Podrška koju sam dobio od Opštine će mi puno značiti, jer svaki start je težak i zahtijeva početna ulaganja a ja ću zahvaljujući ovom projektu nabaviti sve što mi je neophodno za rad” – rekao je Grbović.

Sličnog je razmišljanja i Haris Numanović, koji će pokušati da svoju biznis ideju pretvori u ozbiljan biznis, a njegov plan je da se bavi digitalnim marketingom.

“Sredstva će mi puno značiti, posebno sad ana početku kada je svaki vid pomoći dobrodošao” – istakao je Haris.

Predsjednik Smolović je dobitnicama poželio sreću u daljem radu i naglasio da je lokalna uprava posvećena svim oblicima podrške i pomoći koji će doprinijeti da njhovi biznisi budu uspješni.