Na predlog predsjednika Opštine Petra Smolovića, Tufik Bojadžić i Nermin Bećirović ponovo su izabrani na mjesto potpredsjednika Opštine, a za ovu Odluku je glasalo 19 odbornika, 14 protiv i dva uzdržana.

Predsjednik Smolović je obrazlažući predlog kazao da se radi o uglednim ljudima, koji su u prethodnom periodu obavljali te funkcije, dodajući da mandate potpredsjednika traje koliko i predsjednika.

Na šestoj sjednici lokalnog parlamenta glasovima svih prisutnih odbornika je usvojen predlog mjera i preporuka za smanjenje zagađenja vazduha u Bijelom Polju

Zaključak predloga mjera mjere i preporuke koje će biti poslate Vladi, za smanjenje zagađenja vazduha u Bijelom Polju, jednoglasno je usvojen danas na sjednici lokalnog parlamenta.

Predlog mjera je sačinio Savjet za zaštitu životne sredine i osim Vlade, inicijativa će biti poslata i Odboru za turizam, poljoprivredu, prostorno planiranje i ekologiju Skupštine Crne Gore.

Na današnjem zasjedanju lokalnog parlamenta, na predlog predsjednika Opštine, Petra Smolovića, a nakon obrazloženja predsjednika Odbora za izbor i imenovanja, Abaza Dizdarevića, imenovani su novi članovi upravnih odbora i savjeta: Komunalno “Lim”, Vodovod - Bistrica, Parking servis, Centar za sport i rekreaciju, Centar za kulturu “Vojislav Bulatović Strunjo”, Ratkovićeve večeri poezije, Muzej Bijelo Polje i Dnevni centar “Tisa”.

Ismar Ćorović izabran za vršioca dužnosti direktora DOO Parking servis.