Predsjednik Opštine Petar Smolović i predsjednik Skupštine opštine Ernad Suljević na svečanoj sjednici su uručili Nagrade "3. Januar", najznačanije priznanje koje dodjeljuje Opština Bijelo Polje. 

Dobitnici ovogodišnjeg priznanja su Milovan Novović, novinar i Vodovod Bistrica, zbog izuzetnog doprinosa zaposlenih u ovom preduzeću.

Obrazlažući odluku, predsjednik Žirija Milorad Rmandić je kazao da je Novoviću nagrada pripala zbog obavljanja novinarskog posla već 40 godina, te da nije bilo događaja na području bjelopoljske opštine koji zavređuje novinarsku pažnju, a da mu Milovan nije prisustvovao i sve što je važno zabilježio.

"Njegova kritika je odmjerena, konstruktivna, pristojna, čime pomaže da se prevaziđu ljudske i društvene slabosti”, kazao je između ostalog Rmandić.

Milovan Novović je kazao da je Nagrada “3. januar” potvrda da je živio i radio onako kako vrijedi, te da ona za njega predstavlja i čast i privilegiju.

“Čast jer sam u plejadi svih onih koji su je prethodnih godina zavrijedili, a privilegija, jer sam pokazao da i običan čovjek, kakav sam zasugurno,može zavrijediti ovako laskavo priznanje. Da se može zavrijediti pažnja i dobiti najveće opštinsko priznanje a da se ne gleda na vjeru, naciju ili političku pripadnost”, istakao je Novović i dodao da je sve što je radio bilo na afirmaciji Bijelog Polja, kako bi naš grad bio bolji, razvijeniji i ljepši, ali i na afirmaciji običnih ljudi, nevladinih organizacija, osoba sa invaliditetom, sportskih klubova...

Vodovod “Bistrica” od 1961. godine snabdijeva građane pijaćom vodom, te zbog dotrajalosti mreže iziskuje prosječno imaju i po pet intervencija u otklanjanju kvarova na vodovodnoj i dvije do tri intervencije na kanalizacionoj mreži. 

"Potrebe za intervencijama u ovom poslu zahtijevaju danonoćnu spremnost i nepredviđeno radno vrijeme, odlaganje privatnih poslova, da bi se odgovorilo javnim potrebama" naveo je Rmandić.

U ime zaposlenih zahvalio se direktor ovog preduzeća Esad Mahmutović.

“Poslije 60 godina od osnivanja ovo je prvi put da je Vodovod predložen za neku nagradu. Sa skromnom mehanizacijom i optimalnim brojem radnika, ali nasuprot tome velikom znanju i entuzijazmu, spremni smo da odgovorimo svim izazovima na terenu" kazao je Mahmutović i dodao da je tako bilo i za vrijeme elementarnih nepogoda u novembru prošle godine, kada je preduzeće stavilo svu mehanizaciju na raspolaganje u rješavanju zahtjevnih situacija.