Javna ustanova Centar za sport i rekreaciju obilježiće Evropsku nedjelju sporta koja se po sedmi put organizuje u Evropi, a prvi put u Bijelom Polju od 18. septembra do 2. oktobra pod sloganom “Budi aktivan – sport za sve”.

“Evropska nedjelja sporta je inicijativa pokrenuta od strane Evropske komisije, a osnovni ciljevi Evropske nedjelje sporta usmjereni su na podsticanje građana na bavljenje fizičkom aktivnošću, bez obzira na godine ili fizičku  spremnost, kao i edukaciju građana o zdravom načinu života” – kazao je direktor Centra za sport i rekreaciju Marko Maslovarić.

On je kazao da je ovo manifestacija koja će sugrađanima pružiti priliku da budu aktivni sportski učesnici, sa ciljem da se podstakne fizička aktivnost na duže staze kao primarni uslov zdravog društva.

“Kroz četiri različita sporta želimo da pokažemo i pozovemo sve da se bave sportom. Prvi događaj je Kup Bijelog Polja u lovu udicom na plovak na rijeci Lim. Nakon toga će biti odigran šahovski turnir u centru grada 25. septembra, a dan kasnije 26. septembra će se održati događaj pod nazivom Bjelasica za sve, odnosno planinska trka i MTB trka. I na kraju 2. oktobra će se održati sajam individualnih sportova, gdje će sportski kolektivi iz našeg grada na Trgu održati javne treninge i pružiti priliku svim zainteresovanim da oprobaju svoje vještine” – kazao je Maslovarić.

Centar za sport i rekreaciju organizuje ovu manifestaciju u partnerstvu sa Turističkom organizacijom Bijelog Polja, dok je tehnički sponzor fabrika mineralne vode Rada.

 

Kalendar događaja:

 18. septembar - Lim za sve - Kup Bijelog Polja u lovu udicom na plovak;

 25. septembar - Šahovski turnir;

 26. septembar - Bjelasica za sve - Planinska trka & Mountain bike trka;

 02. Oktobar - Trg Slobode - Sajam individualnih sportaova -

 Kotizacija za takmičenja se ne naplaćuje.