Mladen Miladinović trener odbojkašica Jedinstva iz Bijelog Polja imenovan je za selektora ženske kadetske odbojkaške reprezentacije Crne Gore.

Miladinovića je imenovao Upravni odbor Odbojkaškog saveza Crne Gore (OSCG), na klupi reprezentacije će zamijeniti Marka Bagarića, koji zbog privatnih obaveza nije u mogućnosti da vodi selekciju.

Svoju prvu akciju sa reprezentacijom Miladinović će imati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. koje će se održati u Balikeširu (Turska) od 12. do 16. januara 2022. godine.

Na turniru će, pored reprezentacije Crne Gore, učestvovati i selekcije Turske, Srbije, Albanije, Bugarske, Grčke i Rumunije, a direktan plasman na Prvenstvo Evrope izboriće samo pobjednik turnira.

Plasman na Evropsko prvenstvo iz Zonske 1. runde kvalifikacija izboriće pet pobjednika turnira, koji će se odigrati najkasnije do 31. januara 2022. godine.

U 2. rundi kvalifikacija iz BVA može igrati maksimalno pet reprezentacija. Druga runda će se igrati od 21. do 24. aprila, a žrijeb će se obaviti u februaru 2022.

XV EP 2022. u konkurenciji kadetkinja održaće se u Olomoucu i Prostejovu u Češkoj od 22. do 31. jula 2022.

Pravo učešća imaju odbojkašice rođene 2006. i mlađe.