Sportske ekipe osnovnih i srednjih škola iz Bijelog Polja ove godine će učestvovati na regionalnim i državnim takmičenjima u stilu profesionalaca zahvaljujući Centru za sport i rekreaciju Opštine Bijelo Polje koji je donirao dresove.

“Nedavno su održana opštinska takmičenja za učenike osnovnih i srednjih škola i mi smo u neposrednom kontaktu sa profesorima imali priliku vidimo šta im je od sportske opreme najpotrebnije. Upravo tako je i krenula inicijativa da ove godine školama poklonimo dresove i učinimo da njihove ekipe i u tom smislu, nastupaju reprezentativno” kazao je Marko Maslovarić, direktor Centra za sport i rekreaciju.

Rad školskih sportskih sekcija, kako je on kazao je od izuzetnog značaja u cilju podsticanja mladih na bavljenje sportom.

“Škola predstavlja bazu, jer svi sportski klubovi talente pronalaze upravo u njima, zato je važno ulagati u školski sport. Vjerujem da će djeca biti oduševljena zbog desova koje im je Opština Bijelo Polje obezbijedila, a i iz razgovora sa profesorima fizičkog mogu da kažem da su jako zadovoljni zbog ove donacije. Mi ćemo, u narednom, periodu nastaviti da ih podržavamo i poklanjamo potrebne sportske rekvizite” - dodao je Maslovarić.

Za 10 školskih ekipa u rukometu, fudbalu, odbojci i košarci je obezbijeđeno po 12 dresova, odnosno za škole pobjednice opštinskih takmičenja.

Opremu su dobile osnovne škole Marko Miljanov, 9.maj Sutivan i Pavino Polje, a kod srednjih Gimnazija "Miloje Dobrašinović" i Elektro ekonomska škola.