Muška pionirska košarkaška reprezentacija pobjednik je turnira Slovenija bol, nezvaničnog prvenstva Evrope. 

Ekipa Bojana Bakića je do zlata stigla bez poraza i zadivila sve ljubitelje košarke. 

"Izuzetan rezultat za budućnost košarke u Crnoj Gori. Svojim odnosom prema nacionalnom dresu, disciplinom na parketu i van njega kao i vrlo oštrom i karakternom igrom ova djeca su nas sve učinili ponosnim. Vjerujući u njihov pobjednički mentalitet, siguran sam da je ovo samo početak u velikom nizu radosti koje ce donijeti Crnoj Gori. Ovaj turnir je veliko iskustvo za sve njih a sam slogan turnira "First international step towards Europian basketball stars" i činjenica da su svi veliki evropski klubovi imali svoje skaute na turniru, govori o značaju turnira za razvojni put mladih košarkaša" - kaže Bakić.  

On ističe da je samim tim, a i zbog činjenice da je označen kao nezvanično Evropsko prvenstvo U-14, značaj ovog trofeja je još veći. 

Prvi asistent selektoru Bakiću je bio Marko Maslovarić, koji je nakon isključenja selektora vodio ekipu do trofeja u finalu protiv Slovenije. 

"Vrlo zahtjevno takmičenje u 5 dana 5 jakih utakmica, a nakon napornih priprema nije bio smetnja našim šampionima da uspostave, diktiraju i da kontrolišu ritam agresivnom odbranom i brzim napadima uz veliku energetsku potrošnju. Cilj nam je bio da igramo atraktivnu dinamičnu i brzu košarku i u tome su naša djeca uspjela. Jednom riječju uspostavljen je moderan stil košarke koji naša djeca dokazali smo mogu da igraju na vrlo visokom nivou" - naveo je Maslovarić. 

On je istakao da je uspjeh plod kvalitetnog rada selektora Bakića i dječaka koji su od početka priprema do finala u Sloveniji sprovodili njegove zamisli na terenu.