Sve je spremno za start sportske manifestacije „Bjelasica za sve“, koja će 16. i 17. septembra biti održana na bjelopoljskoj strani Bjelasice.

Ovu manifestaciju organizuje JU Centar za sport i rekreaciju u saradnji sa Planinarskim klubom Cmiljače, TO Bijelo Polje i Planinarskim savezom Crne Gore.

Prvog dana biće promovisana knjiga „Moj put na krov svijeta“, autora Dragutina Šlagi Vujovića, a biće prikazan i film „70 godina na visini“, dokumentarac o istorijatu Planinarskog saveza Crne Gore. Uz druge sadržaje poput planinskog kampa koji će biti prilika za druženje u prirodi, saopštio je direktor Centra za sport i rekreaciju Marko Maslovarić.

„Glavni program je u subotu 17. septembra kada će biti održana Sky Run trka u dužini od 17 km. Prijave se vrše na licu mjesta do 9 časova, a početak trke je zakazan za 10 časova, interesovanja već ima, tako da očekujemo veliki broj učesnika. Takođe, planirana je i planinska trka za rekreativce u dužini od 5 km, kao i Mountain Bike trka, a nadam se da će nas i vrijeme poslužiti, kako bi i one bile uspješne“ - saopštio je direktor Centra za sport i rekreaciju.

Za sve učesnike i oni koji žele da prate manifestaciju obezbijeđen je prevoz, koji će krenuti 7 časova kod Pošte.