Fudbaleri Jedinstva France odradili su danas prvi trening na Gradskom stadionu poslije zimske pause, a na prvoj prozivci trenera Bogavca našlo se 28 igrača.

Ekipa Vuka Bogavca u nastavak sezone ulazi sa šeste pozicije na tabeli, a za sada je jedino novo lice Amir Muzurović, talentovani defanzivac koji će nakon dresa Budućnosti, Mornara i Dečića ponovo obući dres Jedinstva. Dok su u odnosu na prvi dio sezone klub napustili Bugarin i Kovačević. Početak priprema opravdano propustaju iskusni Žarko Korać i Bojan Bojić.

“Pred nama je težak dio priprema, koji će biti podijeljen u tri dijela. Na gradskom našem stadionu i sportskoj hali i teretani, kao i terenu u Mojkovcu radićemo do 25. januara, u međuvremenu, već 19. januara igramo prvi kontrolni meč. Po tradiciji nam je rival Adria, sastavljana od japanskih fudbalera. Zatim 28. januara idemo u Budvu gdje ostajemo 12 dana, gdje će oputovati 27 fudbalera” - kazao je Bogavac.

On je istakao da će tokom boravka u metropoli crnogorskog turizma njegov tim odigrati šest prijateljskih utakmica, sa ekipama iz Crne Gore i Srbije.

Igrače je pozdravio i predsjednik kluba Nermin Bećirović koji je naveo da je u prošloj godini klub dobio značajna priznanja, što je prema njegovim riječima obaveza da i na proljeću tim nastavi sa dobrim igrama i rezultatima.

“Najveća nagrada će nam biti opstanak u elitnom rangu, što će za nas biti istorijski uspjeh, jer bi tako prvi put izborili ostanak u društvu najboljih. Klub će uraditi sve da igrači imaju odlične uslove za rad i ostvarenje zacrtanih ciljeva” – kazao je Bećirović.

Iz kluba su saopštili da se pored dolaska Muzurovića očekuje i dolazak nekoliko novih igrača, sa kojima su u toku pregovori.

Izvor: Portal Dan online