Međunarodni džudo turnir Kup Bijele rade biće održan danas u Bijelom Polju, a okupiće više stotina džudista iz Crne Gore i država regiona, saopštili su organizatori takmičenja.

Najavljeno je da će turnir biti održan u konkurenciji mlađih i starijih poletaraca i pionira i kadeta.

Predsjednik kluba Favorit koji je organizator turnira Enes Camić kazao je da će prvi put u Bijelom Polju biti organizovan turnir tog tipa i da očekuje da će doprinijeti omasovljenju džudo sporta, ne samo u Bijelom Polju, već i na sjeveru Crne Gore.

On je najavio da je organizator obezbijedio brojne nagrade za učesnike i goste, kao i da će svi treneri ekipa dobiti poklone od Turističke organizacije Bijelog Polja i Evropske kuće iz Podgorice.

“Za najmlađe takmičare obezbijeđene su medalje, bez obzira na rezultat. Na to smo se odlučili da bi im dali motiv više da još jače rade i treniraju. Ne može svako biti šampion, ali svako dijete treba na neki način podstaći da daje svoj maksimum, rezultat će vremenom doći”, rekao je Camić agenciji MINA.

On je najavio da će turnir otvoriti predsjednik Džudo saveza Jovica Rečević.

“Ono što me čini posebno radosnim jeste što će tog dana, pored brojnih gostiju i delegacija, biti prisutni i moji treneri, ljudi sa kojima je započeo džudo u Bijelom Polju prije skoro tri decenije i koji su glavni krivci za moje uspjehe i dostignuća – Čedomir Mandić, Miljan Knežević i Darko Dangubić, treneri nekadašnjeg džudo kluba Lim 92”, rekao je Camić.

On je pozvao sve ljubitelje džudoa da u subotu dođu u dvoranu Nikoljac i uživaju u ljepotama tog sporta.

Organizator turnira je Džudo kluba Favorit, uz podršku Džudo saveza, Opštine Bijelo Polje i Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju tog grada.

 

Agencija Mina