Opštinski Tim za zaštitu i spašavanje u permanentnoj koordinaciji svih članova usaglašava svoje aktivnosti sa mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, a shodno novoizrečenim preventivnim mjerama, 23.03 2020. donosi sledeće zaključke:

1. Naređuje se obavezna dezinfekcija svih ulaza lamela stambenih zgrada. Uz tu mjeru izdaje se obaveza predstavnika stanara za organizaciju učestalog održavanja higijene u zajedničkom prostoru - minimum tri puta nedjeljno.

2. Zatvaraju se za prisustvo građana galsuhane i kapele na teritoriji grada, uz prisustvo samo užih članova porodice u navedenim objektima.

3. Vjerski obredi u vjerskim objektima zabranjuju se za građanstvo.

4. Nalaže se svim apotekama na teritoriji Opštine, Pošti Crne Gore, svim ekspoziturama banaka na teritoriji Opštine kao i prehrambenim marketima, da volonterima sa akreditacijama Crvenog krsta ustupe prvenstvo prolaza bez čekanja pri nabavci i plaćanju u ime starih i nepokreotetnih osoba.

5. Nalaže se svim subjektima koji su pod radnom obavezom povodom nastupanja rizika i opasnosti od širenja COVIDA -19 da, svojim radnicima koji putuju motornim vozilom a pri tom se u istom nalazi više od dva lica, obavezno izdaju putne naloge.

6. Apelujemo na sugrađane da bez prijeke potrebe ne izlaze iz svojih domova i da striktno poštuju uputstva nadležnih institucija uz pojačane mjere lične higijene.