Veliki humanista Hajriz Hačko Brčvak obezbijedio je medicinsku opremu u vrijednosti od preko 183.000.00 dolara za bolnice u Bijelom Polju, Baru i Podgorici, koja je prijeko potrebna u borbi sa novonastalom situacijom, tj korona virusom.

Saosjećajući se sa svojom državom i narodom Hajriz nastavlja sa velikim djelima, obezbijedivši sredstva za kupovinu:

- 250.000 maski

- 1 milion rukavica

- 100 aparata za temperaturu

- 1000 zaštitnih odijela

- 4 respiratora

Ovaj vid pomoći biće veliki vjetar u ledja i olakšanje svom medicinskom osoblju u borbi sa korona virusom. Olakšan rad, daće bolje rezultate ne samo za pacijente, već i za kompletan zdravstveni aparat u Crnoj Gori.

Za bolnicu u Bijelom Polju je planirano 50.000 maski , 200.000 rukavica, 30 aparata za merenje temperature, 200 zaštitnih odijela i 1 respirator.

Isti broj je planiran za bolnicu u Baru, dok je preostali dio planiran za Klinički centar u Podgorici. Cijenimo da ovakav gest Hajriza Brčvaka, koji je samo još jedan u nizu, došao u pravo vrijeme, preventivno djelujući i spašavajući živote. Crnogorsko društvo će znati cijeniti ovakve ljude, prepoznajući ih kao pokretače dobročinstva.

Ne staje se samo na ovome, već firma Mih Gmbh i zaposleni u njoj sa saradnicima su prikupili dodatnih 33.000.00 eura, koje će biti donirane kao pomoć u borbi protiv korona virusa. Ovakav društveno odgovoran pristup treba biti dio poslovne etike svih preduzeća u Crnoj Gori.

U ime svih gradjana Crne Gore zahvaljujemo se bratu Hajrizu Brčvaku, firmi Mih gmbh i radnicima na pokazanoj velikoj humanosti.