Na osnovu člana 58 stav 1 tačka 16 Zakona o lokalnoj samoupravi („Sl.list CG“, br. 02/18, 34/19) i člana 78 stav 1 tačka 16 Statuta Opštine Bijelo Polje („Sl.list CG-opštinski propisi“, br. 19/18), a u vezi Naredbe o sprovođenju mjera za sprječavanje infekcije izazvane novim korona virusom koje je dana 13.03.2020. godine donijelo Ministarstvo zdravlja Crne Gore, predsjednik Opštine Bijelo Polje donosi:

U P U S T V O

  1. Nalaže se orgainima i službama Opštine Bijelo Polje da od ponedjeljka 16.03.2020. godine obavljanje poslova iz svoje nadležnosti obezbijede kroz kontrolisani proces rada i rotirajuća dežurstva.
  2. Obavezuju se starješine organa i službi Opštine Bijelo Polje da odrede radna mjesta za koja je neophodno obezbijediti dežurstvo, kao i zaposlene koji će te poslove obavljati, vodeći pri tom računa o zdravstvenom stanju, godinama starosti, porodičnim prilikama zaposlenih i drugim okolnostima zbog kojih ne bi smjeli biti izloženi povećanom riziku od obolijevanja.
  3. Sekretarijat za inspekcijske poslove, Služba zaštite i spašavanja i Komunalna policija Opštine Bijelo Polje, poslove iz svoje nadležnosti obavljaće redovno.
  4. Preporučuje se Javnim ustanovama čiji je osnivač Opština Bijelo Polje da poslove iz svoje nadležnosti obezbijede kroz kontrolisani proces rada i rotirajuća dežurstva.
  5. Preporučuje se Doo „Komunalno-Lim“ i Doo Vodovod “Bistrica“, da poslove iz svoje nadležnosti obavljaju redovno, a kontrolisani proces rada i rotirajuća dežurstva mogu organizovati za obavljanje administativnih poslova.
  6. Preporučuje se stanovnicima opštine Bijelo Polje da se o svojim pravima, obavezama koje ostvaruju pred organima Opštine Bijelo Polje, informišu putem mail adrese: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., ili putem poziva na besplatni broj 080-050-050.

 

 

             Predsjednik

Petar Smolović


Upustvo organima i službama Opštine Bijelo da od 16.03.2020.godine obavljanje poslova obezbijede kroz kontrolisani proces rada i rotirajuća dežurstva...pdf

Odluka o uvođenju kontrolisanog procesa rada u Opštini Bijelo Polje...pdf