Dvadeset mladih doktora iz Bijelog Polja, vratilo se sa specijalizacije u svoj grad, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja. Oni su se dobrovoljno stavili svim građanima na raspolaganje u borbi protiv koronavirusa.

Ljekari su raspoređeni u trijažni centar Tisa i rade u dvije smjene.

"Poziv da se stave na raspolaganje svojim matičnim kućama odnosio se i na nas ljekare na specijalizaciji. Mnogi od nas su se i prije zvaničnog poziva javili svojim šefovima i stavili na raspolaganje u slučaju potrebe. Ovaj odziv je naša obaveza kako profesionalna, tako i etička. Među nama nije bilo nikakve dileme kako postupiti u ovakvoj situaciji. Solidarnost i jedinstvo svih ljekara u borbi za zdravlje svih nas, sada više nego ikada mora izaći u prvi plan”, poručila je grupa mladih doktora iz Bijelog Polja.

Spisak ljekara: Jusuf Kadić, Selim Agić, Nikola Veličković, Tijana Rovčanin, Denisa Kovačević, Ilda Kadić, Elmasa Kapetanović, Davor Bulatović, Emil Nasufović, Ivana Bošković, Nikola Delević, Admir Hasić, Meliha Nasufović, Snežana Vuković, Sonja Veličković, Marko Simonović, Miloš Raičević, Mirela Banda, Amil Čilić, Damir Ćorović.

Trijaža pacijenata sumnjivih na Covid 19 u prostorijama Dnevnog centra Tisa